torsdag, september 20, 2007

Fibron

Sitter nu benhårt i händerna och vänsterhanden är värst. Är stel och öm.
Nu visar sig en av de saker jag var lite orolig för med att ha barn och leva med värken. Det är tungt att bära en liten prins!
Men prisad vara amningskudden!! Utan den hade sittandes amning aldrig fungerat för min ömma kropp.
Vi har bra rutiner här hemma på mat och sovtider- Ja, så bra det går med en liten bebbe på 13 dagar. Men det ger mig lugn och tro på att detta ska gå alldeles utmärkt trots mitt onda.
Stressen måste jag säga har blivit så mycket bättre. Under hela graviditeten kom jag ned i ett större lugn. Nu utsätter jag mig inte för onödig stress om jag inte måste. Varför skulle jag göra mig själv mer sjuk?
Vi lever efter Isaks tider och behov och gör vi det tror jag att vi minimerar risken att jag blir dålig. Att leva med en liten är ju allta nnat är "ordnat" men det är trots det så helt fantastiskt!
I går gick jag och lade mig vid 19.45 och sov med lillen, nu är jag uppe 09.00 och känner mig utsövd för denna natt. Om jag tar mig tid att sova och vila tror jag att värken håller sig någorlunda i chack. M ligger kvar i snusar i sängen med Isak och jag ska äta frukost själv. Vardagslyx! Kram på er allihopa. Ni är så gulliga med era kommentarer.

5 kommentarer:

Anonym sa...

det är ju faktiskt så att det kan gå alldelles utmärkt med rutiner. för mig har det alltid gått bra. Men så kommer det en dag plötsligt då ingenting funkar... stora utvecklingssprång och massa gnäll.. men man skapar sig nya rutiner o klarar det med..
min lilla sessa har precis lärt sig att man faktiskt KAN somna själv i en vagn o inte måste vara i mammas knä:-)

Kajsa sa...

Låter som om du har en bra inställning till det här med sömn under första tiden. Jag har aldrig varit toktoktoktrött (även om jag var sjukt trött ibland) under Lydias första år och mycket tror jag beror på att jag tillät mig att helt sova efter hur det funkade hemma just då. Både jag och min sambo gick och la oss vid niotiden på kvällen hela första hösten.. ibland åtta. Haha, inte var vi så roliga socialt, men efter en hel natt med diverse uppvak så hade vi i alla fall fått i oss 6-7 timmars sömn och det gick att klara sig på.

Sabina sa...

Va tråkigt och jobbigt för dig med ständig värk, men skönt att höra att mat & sovtiderna är under kontroll i varje fall.

Jätte bra att du tar dig tid för lite vardagslyx oxå.

Ta hand om er kram//Sabina

Maria sa...

Så tråkigt att fibron är elak mot dig just nu!! Skönt att stressen är bättre och att du får sova lite också:) KRAM

Anna sa...

Tråkigt att du har ont men jag hoppas det blir bättre. Skönt att ni hittat rutiner som fungerar för er.

Kram från Anna och Melvin