torsdag, september 13, 2007

Micropaus

Mannen och liten ligger och snusar i sängen.
Jag tar mig en kopp te, går in och signerar räkningar på banken, skickar ett mail till en kompis, läser lite bloggar som hastigast. Påminner migs jälv om att moderskapsityget måste på lådan idag. Annars kommer inga pengar ;-)
I natt har jag ammat var 3:e timme, det känns helt okej. Jag sover när liten sover. M får fortfarande sköta nattblöjbytena. Jag har som mest ont då.
Den här upplevelsen är så stor. Kärleken vi har till Isak är obeskrivlig. Vi kan inte titta oss mätta på den där lilla buddhan som växer och utvecklas.
Under de 6 månaders om jag haft foglossningen har tankarna på att om något skulle gå fel snurrat många gånger i mit huvud.
Men så låg han där på mitt bröst och det var det vackraste som någonsin skett.
det blev lite av en chock. Jag hade nog aldrig trott att han skulle vara utan fel.
En hörsel som fungerar, min mjölk som finns där för han och en kropp med allting på.
Jag ska skriva en förlossingsberättelse. Så ni får veta min och M:s upplevelse när vår son kom till världen.
Nu ska jag gå in till min familj och krama på dem.
De är mitt allt. Mitt liv.

4 kommentarer:

dentatuerademamman.com sa...

Hej där, ett litet tips:När jag fick första barnet så bytte jag ofta blöja på natten fast det inte behövs, det gjorde jag inte med andra och tredje. Det är för att jag upptäckte att en blöja faktiskt klarar kiss hur lätt som helst till morgonen. Det sjunker in i blöjan jättebra och jag tror att det är bra om man grejar så lite som möjligt med barnet på natten så att den vet att det är natt. Om det är bajs i blöjan så ska man såklart byta. Annars amma en stund i mörker och somna om. Mina barn har alltid sovit i egen säng, men efter amning kunde det hända att vi sov vidare tillsammans. Tips: Ha en liten handduk under huvudet på barnet så att kräks och mjölk inte kommer i sängen. Jag låg nästan alltid när jag ammade, bra för då läste jag en bok eller kollade på tv. Bra när ungen blir stor och tung också at den inte är van att bara äta när mamman sitter. Det blir mindre stressigt oockså. Jag ammade alla tre i et år.

Anonym sa...

Här trillar rörda tårar! Krama dem lite från mig med :)

Jag ser fram emot berättelsen!

Kram

Max sa...

:-)

En kompis till mig myntade uttrycket "bebis-koma" en gång då jag ringde honom.
Jag frågade vad han gjorde och han svarade "Jag har suttit med min son i famnen och bara tittat på honom och rätt vad det är har det gått 1½ timme - Har haft bebis-koma"

Superquinnan sa...

Dentatuerade: Japp spytrasan är med överallt. Ja det där med blöjan komemr man nog in i sen tror jag nu byter man ju alldeles för ofta ;-)

Ylöva: Jag ska pula med den i Word och sen vid tillfälle kommer den :-)

Max: Ja bebiskoma är rätt ord.