söndag, augusti 26, 2007

Rörelser

Nu har jag levt med bebbe i magen i nästan 9 månader.
Just nu känner jag nog allt han gör där inne. Ibland kan jag känna hans små händer krafsa på min insida längts ned mot ljumskarna.
Fast oftast är det ju den där lilla mysiga hälen eller foten som sveper fram och tillbaka på höger sida och som fortfarande kan ge mamma en bra känga! Hickan kommer och går.
Jag kommer sakna magen, jag vet det. Jag kommer sakna att ha en bebis i magen.
I går sa M till mig att: "Det där är jag avundsjuk på.. Att du fått känna närvaron av vårt barn så mycket".
Han har ju varit totalt närvarande i allt detta och gosar och pratar så ofta han kan med magen.
I går träffade vi min mormor och morfar och Isak bjöd på show. Han sparkade båda två på handen och lät dem veta att han är en riktig liten vilding.
Morfar skrattade så han kiknade. Det kändes så bra.

7 kommentarer:

Anna sa...

Det låter så mysigt och jag saknar min mage jättemycket även om det som kom ur den är helt underbart. Det är nog därför jag vill ha ett syskon snart, Nicke vill dock att vi väntar till nästa år i december innan vi börjar, då hinner jag jobba i 1 år och SGI:n jobbas upp, annars om jag förstått det rätt måste ny bebis komma innan Melvin är 2.5 (tror Camillas Lockar skrev det). Jag hann ju aldrig uppleva såna sparkar som du, jag hade gärna gjort det även om det varit jobbigt. Är inte säkert Melvin orkade sparka så mycket även om jag tyckte han kickade rätt hårt... Åh, jag längtar också till Isak kommer, måste iväg och se om jag hittar ngt gulligt till honom. Sen får du meddela din adress så jag kan skicka det, eller så får jag lämna det till någon barnmorska/sköterska på sjukhuset så hon får lämna till er :-) (om det blir Södertälje)

dentatuerademamman.com sa...

Det är härligt att vänta barn! jag har tre stycken egna ( och så 4 till ) Med den yngsta så gjorde jag planerat snitt p.ga en sjukdom som jag hade då (för högt tryck på hjärnvätskan) Det var väldigt lyxigt att bli snittad, jag sa till min man efteråt: "Jag kan skaffa 20 ungar på det här sättet"

Anonym sa...

Ja det är en otroligt speciell känsla att vara gravid.
Jag mådde värre än uselt när jag väntade mina gossar. speciellt illamående med ettan och svår foglossning och värk med tvåan. Ändå när de är födda så saknas känslan på nått sätt.
Kanske för att man blir så speciell när man är gravid. Man är inte längre en utan två och det skimmrar på nått sätt.

o vettu
trots att sambon här hemma tycker att tre är alldelles tillräckligt så längtar jag efter att få vara gravid en gång till

*kram*

Superquinnan sa...

Anna: Vad go´ du är :-) "köpa nåt gulligt till Isak".. Ja det är mysigt med sparkarna även om de kan göra lite ont. Härligt att ni vill ha en till.. Och det är ju inte långt till bebisverkstan i dec.. Hihi.. Kra,

Dentatuerade: Hej, kul att någon ny tittar in. Ytterligare en som talar gott om snitt, det behöver jag nu :-).

Jenny: Ja det är den största upplevelsen hittills...

Yogamamma sa...

ja, jag är ganska säker på att du kommer att sakna magen. Det gjorde jag. Och det är dessutom en ganska häftig känsla att se på sin bebis och inse at "jaha, var det DU som låg därinne hela tiden".

RedAngel sa...

Läste om dårdoktorn...så tråkigt med sådana okänsliga muppar! Men, har du mött en sådan redan så minskar ju risken att du får en dåre på förlossningen ;) den e ju viktigast hehe!

Nu ser du själv va...man kommer sakna magen, petandet & bökandet (inte allt det andra...halsbrännan kan man leva utan *S*). Nu är det snart dax att skåda lille herrn då :D tiden går undan!!!

Må ni få en wooonderbaaar förlossning & minne för livet!!! (kicka direkt ut alla som stör era vibbar eller verkar korkade under förlossningen)

Superquinnan sa...

Act as if: Ja det kommer ju bli den största upplevelsen av dem alla. Vi ska få möta vårt barn!

Redangel: Japp, snittet kommer bli super!!! Och minnet för livet får vi ju till oss ;-)