onsdag, augusti 29, 2007

Portföljen

Nu har vi köpt en fondportfölj till magen och lite räntefonder med.
Klart killen ska ha möjlighet att flytta hemifrån någon gång...
Helt sjukt egentligen att man måste planera sådant när de är små.
I vårt fall kändes det som att vi ville ha det gjort innan han är här, för då kanske inte tiden och engagemanget finns på samma sätt som nu?
Men.. Planering kommer väl det mesta att handla om i framtiden.
Vi ska sätta Isak i dagiskö på ett privat dagis så fort han är född.
Jag säger då det...

11 kommentarer:

Anonym sa...

Känns som att om det gick skulle folk boka dagisplatser redan innan bebisen var född, men jag antar att man måste ha ett personnumer för att kunna boka och att det spricker på det ;-)

Jag vet att jag har tjatat om det i typ tre månader nu, men det är så spännande!

Kommer du berätta innan du åker in för snitt, eller kommer du helt plötsligt skriva att allt är klart? Snälla, berätta innan för jag vill kunna tänka på dig, hålla tummarna och skicka en massa varma tankar till er alla tre!

Superquinnan sa...

Louise: Ja visst är det så. Men det spricker på personnumret som sagt ;-)
Nej, vi bestämde att vi inte kommer berätta innan.. Utan det kommer bara ett mobilinlägg med bild om allt fungerar med tekniken :-).. Vi kände att det var bäst så ifa att lillen skulle vara lite seg eller nåt, då är det nog jobbigt att alla vet. Kram och tack för att du tänker på oss!!!!

Anna sa...

Så duktiga ni är! Men det är nog smart att vara tidigt ute med sådana saker. Jag har försökt att lura ut från vilken blog jag hittade till dig men jag kommer faktiskt inte på det. Troligast är att jag vart inne hos någon som jag inte så ofta besöker och hittat en kommentar som du har lämnat där. Tyckte superkvinnan lät tufft, så jag blev lite nyfiken;) Eftersom det är en hemlis när eran bebis kommer så ska jag tänka på dig ofta fram tills vi får veta. Är det okej om jag länkar till dig?
Kram och lycka till!!!

dentatuerademamman.com sa...

Hej där, jag hittade dig när jag bara kollade runt lite ibland bloggarna och sen så la jag dig som favorit på min dator. Jag har inte hunnit lära mig länka än... Men du får gärna länka till mig om du vill. Du är väldigt förberedd måste jag säga, men har du försäkrat barnet redan i magen genom Trygg Hansa eller liknande. Om inte gör det, det bästa är att ta en personförsäkring så tidigt som möjligt. Jag gissar att du inte har många dagar kvar nu. Jag tyckte att kejsarsnitt var hur lungt som helst, det som var läskigt var att jag fick ligga på rygg och då kändes det ju som om jag inte kunde andas, det kändes även som om britsen lutade fast när jag bad Jocke kolla om de hade börjat så var det redan klart, då hörde jag henne. Jag tycker också att det var bra att pappan tog hand om bäbisen de första timmarna när jag låg på uppvaket. Det är bara att vara generös i det läget för din tid kommer och det är bra för pappan. (min teroi) Du har ju haft bäbisen så länge i din mage. Jag födde mina 2 första i Södertälje, bra BB men Nyköping var bättre :)

e sa...

Klokt att tänka på sparandet innan för det kan bli lite svårt med fokus på sådant i början. Och visst är det galet med allt planerande och köande men å andra sidan känns det ganska bra att få välja.

Anonym sa...

Smarta drag Milla! Det gäller att tänka långsiktigt :-)

Jag tänker på er tusen gånger om dagen just ju och håller ALLA tummar, lilltår och annat för att allt ska gå perfekt! Kram

Anonym sa...

Tja, våra fyra barn får klara sej utan fonder, inte ens barnbidraget kunde vi spara... Det kanske inte var meningen heller, för vi behövde pengarna till barnkäder och annat.

Superquinnan sa...

Anna: Klart okej att du länkar :-) Superquinnan.. Lite oroniskt namn men jag kämpar ju på som alla andra med vardag och annat. Jag länkar till dig med :-) Ja vi behöver alla positiva tankar och alla tummar vi kan få!

Dentatuerade: Jag länkar till dig då!! Japp han är försäkrad sedan v. 28 och den sträcker sig till 6 mån. sen får vi titta vidare. Skönt att höra att du tyckte snittet var bra. Nej ligga på rygg är ingen favorit...Japp mannen får ta hand om lillen första dygnet jag får erbjuda bröst men allt annat får han ta :-)


E: Jag tror ju inte att man bara kan tro att det ska lösa sig för dem ekonomiskt och jag vill heller inte ha han boende hemma tills han är 20+.. Sån är jag ;-) Så då är det ju bäst att spara. och betr. dagis mm. är det ju helt sjukt att det inte finns resurser nog. Kram.

Sandra: Japp vi gör det :-) Tusen ggr. om dagen. Många tankat till oss nu där ute :-) Tack!

Hannele: Har man möjlighet så har man. ;-)

Glimra sa...

Tänk vilka förutseende och snälla föräldrar Isak får! Mina föräldrar gjorde likadant och GISSA om jag är tacksam mot dem nu när de har sett till att jag har möjlighet att bo där jag vill, inte för att de kan punga ut med en massa miljoner utan för att de har sparat och satsat på min framtid! Bättre att de gjorde så än att de gav mig pengar till höger och vänster när jag var liten och ändå bara köpte onödigheter. Ni gör helt rätt! Kram!

Det Mörka Hotet sa...

Ni skall investera i (malt-)whisky: då har killen något riktigt gott att se fram emot på sin bröllopsdag - annars kan han alltid sälja den (då) kanondyra whiskyn ifall han blir helnykterist. Bra, va'?!


DMH/Samuel

Superquinnan sa...

Glimra: Ja det är ju så vi tänker.

DMH: Äldsta brorsan här föreslog ett bra vin.. ;-)