tisdag, augusti 28, 2007

Mjölk Vs.Kaffe

Jag måste erkänna.
Jag har aldrig i vuxen ålder gillat mjölk. Kanske någon gång till en nybakad kanelbulle eller till hemgjorda pannkakor men inte bara så där "straight up" ett glad från kylskåpet.
Men kaffe däremot.. Denna ljuvliga böna!
Kaffe dricker jag helst med mjölk och varm sådan. En Latte alltså eller en Cappuchino.
Men något hände med mig när jag klev in i den hormonella världen av graviditeten och helt plötsligt ändrades mitt beteende.
För i snart 9 månader har jag inte varit sådär överfjörtjust i kaffe av något slag men älskat att dricka mjölk. Kan dricka flera glas iskall mellanmjölk varje dag. Mår fortfarande illa när mannen brygger kaffe.
Snacka om naturens spratt!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Naturen är så finurlig att det nästan är otäckt ibland. Du behöver säkert mjölk, och kaffe är inte så bra för Isak så då fixar kroppen grejen.

Eller så är det bara moder jord som är en satkärring ;-)

e sa...

Ha, ha. Känner igen det där. Håller med Louise, naturen är fiffig. Sannolikheten är nog stor att du får tillbaka kaffesuget sedan :)Jag äääälskar kaffe igen. Men jag kan iofs fortfarande ta ett glas mjölk direkt från kylen...

Anonym sa...

Jag fick dille på glass under min graviditet. MÅSTE ha glass. Tills jag började dricka mjölk. Då ville jag bara ha glass för att det var gott.

Mjölk ger starka ben.

Anonym sa...

Haha! Dessa underliga smakspratt! ;)

Mange sa...

Det har jag hört om av en annan gravid jag känner. Just det där med kaffe, hon sa att hon skulle spy rakt ut av det.

Finns det något som blivit tvärt om under graviditeten, något du inte var så förtjust i förut, men gillar nu?

Anna sa...

Så lustigt att det kan ändra sig så!

Att vara mamma sa...

Jag har inte drucikt ett glas ren mjölk sedan jag var sju år gammal, det är det äckligaste jag vet. Däremot funkar det på gröt etc., och med kakao i. Blir spännande att se om du kommer att fortsätta gilla mjölk lika mycket efter graviditeten.

Kajsa sa...

Samma sak hände mig första halvåret av graviditeten - mkt mjölk, inget kaffe. Men jag började dricka kaffe igen mot slutet.

Anna sa...

Känner igen det där med kaffet, jag hade också svårt för det när jag var gravid.